Organizátor GARMIN Behu Súľovskými skalami

TEL:             +421 903 550 411

E-MAIL:        cyklotour(at)cyklotour.sk

ADRESA:     Kotešová č. 541, 013 61

Info pred štartom

Vážení športoví priatelia,

už pozajtra, v sobotu 08.10.2022, je deň štartu 6. ročníka GARMIN Behu Súľovskými skalami. V prihláškovom systéme – https://prihlasky.cyklotour.sk/zoznam.php si môžete pozrieť zoznam prihlásených pretekárov. Pre rýchle vyhľadanie použite zoradenie podľa priezviska. Účastnícky limit 1000 ľudí so zaplateným štartovným stále nie je naplnený! Internetový prihlasovací systém bude uzavretý najneskôr zajtra, t.j. v piatok 07.10.2022 o 16.30 hod. Nové registrácie na mieste prezentácie už žiaľ nebudú možné. Dnes do 20.00 hod. je ešte možnosť uhradiť prevodom strednú sumu štartovného. Neskôr už nie, lebo by platba do pretekov neprišla. V piatok aj v sobotu sa na prezentácii bude platiť už posledná hodnota štartovného. Takže kto má registráciu cez prihláškový systém, môže si zaplatiť štartovné v piatok a aj v sobotu ráno pred štartom !!!
Prihlasovanie na Detský beh je stále aktívne. Symbolické štartovné 1 € budú rodičia platiť pri výdaji štartového čísla a štartového balíčka priamo na prezentácii. Internetový prihlasovací systém Detského behu uzavrieme tiež zajtra o 16.30 hod. Potom je ešte možné deti prihlásiť v tento deň osobne na prezentácii do 21.00 hod. V sobotu už prebieha len prezentácia vopred prihlásených detí! Prezentácia pre Detský beh končí cca 10 minút pred každým štartom. Ale nezabúdajte, že na prípravu detí potrebujete viac času. Ako prvé štartujú najstaršie deti.
PROSÍME VÁS. NASLEDOVNÉ INFORMÁCIE ČÍTAJTE POZORNE !
Radi by sme Vás upozornili na možné dopravné komplikácie pri príjazde na podujatie. Pri príjazde v smere od Považskej Bystrice použite na odbočenie z cesty I/61 na Súľov vyznačenú odbočku. Spojovacia cesta okolo PD Predmier je úzka a jedno auto v protismere vytvorí ťažko riešiteľnú zápchu. Upozorňujeme ešte na výrazne spomalenú premávku v smere od Čadce do Žiliny! Dôvodom sú rekonštrukcie mostov. Na pohodové vybavenie prezentácie v sobotu ráno Vám odporúčame príjazd do Súľova aspoň 2 hodiny pred štartom! Mierna časová rezerva je určite lepšia, ako zmeškaný štart.
Na parkovanie v deň pretekov bude v Súľove k dispozícií pre účastníkov vyhradené jedno centrálne parkovisko – lúka pod skalami (400 metrov od štartu). Žiadame Vás dodržiavať pokyny polície, usporiadateľov a zákazy parkovania na miestach, ktoré slúžia ako organizačný priestor. Z bezpečnostných dôvodov bude odchod z centrálneho parkoviska možný až po 12.30 hod., pretože odjazdová cesta je na cca 300 metrovom úseku v súbehu s trasou behu a do tohto času zvykne dobehnúť do cieľa až 95 % účastníkov. Ak sa v Súľove neplánujete zdržať ani do tohto času, zaparkovať môžete v tiesňave medzi skalami pred vjazdom do obce Súľov. Počet miest je tu ale obmedzený a na štart to máte 3x tak ďaleko ako z centrálneho parkoviska. Odporúčame Vám za čelné sklo auta umiestniť informačný list, ktorý je v prílohe tohto ako obrázok. Výrazne tým urýchlite príjazd seba aj ostatných na centrálne parkovisko. Ďakujeme.
Vstup na prezentáciu je cez hlavný vchod Kultúrneho domu (ďalej KD) v Súľove. Na prezentáciu môžete prísť v piatok 07.10.2022 v čase 17.00 – 21.00 hod., alebo v sobotu 08.10.2022 v čase 08.00 – 10.50 hod. Prezentácia končí pre každú trasu cca 10 minút pred štartom !
Pri prezentácii Vám so štartovným číslom odovzdáme aj darčeky od partnerov podujatia. Lístky na jedlo a nápoje sú súčasťou štartovného čísla. Jeden účastník môže prezentovať viaceré osoby len na ich riziko, ale čísla a čipy mu vydáme, iba ak sú všetky ich údaje v prihláške v poriadku!
Štart všetkých trás je na námestí vedľa Kultúrneho domu v Súľove. Pred štartom sa môžete bezplatne osviežiť v stánku WIN s.r.o. nápojom NUTREND.
Časy štartov:
17 km – 10.00 hod.
10,5 km – 10.45 hod.
6,7 km – 11.05 hod.
Štarty detských behov budú medzi štartmi veľkých trás cca od 10.05 hod. Začíname kategóriami najstarších detí!
Aj v tomto roku sme pre Vás zabezpečili prezliekanie a úschovu osobných vecí v budove Základnej školy v Súľove, ktorá je hneď vedľa štartu. Vstupy sú cez zadné vchody a sú rozdelené pre ženy a mužov. Vedľa školy sú umiestnené aj mobilné WC.
Trasy budú vyznačené bielymi páskami ELEVEN, tabuľkami BEH, maľovaným značením – žltozelené šípky a našimi traťovými usporiadateľmi. Treba sa však aj trochu pozerať 😉
Trasa 17 km – 3 občerstvovačky (cca 4,9.km, 10,5.km a 13,1.km)
Trasa 10,5 km – 2 občerstvovačky (cca 3,7.km a 6,4.km)
Trasa 6,7 km – 1 občerstvovačka (cca 4,1.km)
Kto má záujem, môže si svoje vlastné občerstvenie na preteky uložiť do boxov, ktoré pôjdu na občerstvovacie stanice. Je potrebné mať ho označené svojim štartovným číslom! V cieli máte zabezpečené stravovanie v budove Základnej školy a sedieť sa bude dať aj pod veľkoplošnými stanmi v školskej záhrade. Podľa objednávky v prihláške máte mäsové, alebo zeleninové rizoto. Ako nápoj si môžete vybrať pivo STAROPRAMEN 10 st. a nealko pivo STAROPRAMEN COOL Pre detských účastníkov veľkého behu bude podávaný čapovaný nealko nápoj. Lístky na jedlo a nápoj sú súčasťou štartovného čísla !!
Ľudia, buďte ohľaduplní a neriskujte ! Zdravotníctvo má dosť roboty aj bez tejto akcie. Zdravotný dozor je zabezpečený profíkmi z Horskej záchrannej služby a našimi lekármi. Na všetkých OS budú sestry a bratia so zdravotnými balíčkami. Prosíme Vás, buďte opatrní, veď ide o zábavu !!! V prípade dažďa môžu byť nebezpečné mokré korene. Trasy sme sa snažili vyčistiť, ale opatrnosti nikdy nie je dosť.
Cieľ je na rovnakom mieste ako štart, na námestí pri Kultúrnom dome. Do cieľového koridora vbiehate v rovnakom smere, v akom ste z neho štartovali. Mužské i ženské sprchy sú aj tento rok umiestnené hneď vedľa Základnej školy, v ktorej je šatňa a úschovňa batožiny.
V tomto roku máme na štarte skvelú biatlonistku, 6-násobnú olympijskú medailistku a majsterku svete Anastasiu Kuzminovú. Slávnostný program začne jej autogramiádou v stánku GARMIN o 13.00 hod. Slávnostné vyhlasovanie výsledkov bude od 14.00 hod. na pódiu vedľa Kultúrneho domu. Ako prvé budeme vyhodnocovať najmenšie deti. Hodnotná tombola bude nasledovať ihneď po vyhlásení výsledkov, cca o 14.50 hod. Jej výhercov budeme žrebovať z prítomných pretekárov, preto sa neponáhľajte domov. Preukazovať sa budete svojím štartovným číslom.
Preteky sa idú za plnej cestnej premávky na vlastné nebezpečenstvo. Za štart účastníka mladšieho ako 18 rokov zodpovedá jeho zákonný zástupca. Účastníci sú povinní dodržiavať pravidlá cestnej premávky a pokyny polície a usporiadateľov. Organizátor neručí za škody účastníkom a sprievodu vzniknuté a nimi spôsobené. Trasa vedie z veľkej časti cez Národnú prírodnú rezerváciu Súľovské skaly a takmer celá cez Chránenú krajinnú oblasť Strážovské vrchy, preto buďte prosím ohľaduplní ku prírode a jej obyvateľom. Odpadky vyhadzujte len vo vymedzených zónach na občerstvovačkách. Osud ďalších ročníkov GARMIN Behu Súľovskými skalami je aj vo Vašich rukách. Ďakujeme Vám za dodržiavanie týchto pravidiel, duchu fair play a želáme Vám príjemný športový zážitok.
Ostávame s pozdravom a tešíme sa na stretnutie s Vami v Súľove.
SCK CYKLO TOUR Súľov – Hradná, ARAVIS s.r.o. a obec Súľov – Hradná