Organizátor GARMIN Behu Súľovskými skalami

TEL:             +421 903 550 411

E-MAIL:        cyklotour(at)cyklotour.sk

ADRESA:     Kotešová č. 541, 013 61

Dôležité organizačné pokyny ku 7. ročníku GARMIN Behu Súľovskými skalami

Vážení športoví priatelia !

 

Ďakujeme za Váš záujem o 7. ročník GARMIN Behu Súľovskými skalami. Dovoľujeme si Vás upozorniť na niektoré pravidlá, ktorých rešpektovaním prispejete k pohodovému priebehu akcie.

 

Príjazd do Súľova

 

Radi by sme Vás upozornili na možné dopravné komplikácie pri príjazde na podujatie. Pri príjazde v smere od Považskej Bystrice použite na odbočenie z cesty I/61 na Súľov vyznačenú odbočku. Spojovacia cesta okolo PD Predmier je úzka a jedno auto v protismere vytvorí ťažko riešiteľnú zápchu. Upozorňujeme na ešte stále výrazne spomalenú premávku v smere od Čadce do Žiliny! Na pohodové vybavenie prezentácie v sobotu ráno Vám odporúčame príjazd do Súľova aspoň 2 hodiny pred štartom Vašej trasy! Mierna časová rezerva je určite lepšia, ako zmeškaný štart.

 

Parkovanie

 

Na parkovanie v deň pretekov bude v Súľove pre účastníkov opäť k dispozícií pôvodné centrálne parkovisko – lúka pod skalami (400 metrov od štartu). Žiadame Vás dodržiavať pokyny polície, usporiadateľov a zákazy parkovania na miestach, ktoré slúžia ako organizačný priestor. Z bezpečnostných dôvodov bude odchod z centrálneho parkoviska možný až po 12.45 hod.. Žiadame Vás rešpektovať toto opatrenie! Odjazdová cesta je totiž na cca 300 metrovom úseku v súbehu s trasou behu a do 12.45 hod. zvykne dobehnúť do cieľa až 90 % účastníkov. Neodporúčame Vám hľadať iné miesto na zaparkovanie. Upozorňujeme Vás, že ak predsa len neplánujete parkovať na centrálnom parkovisku podujatia, využívajte len miesta na vyhradených parkoviskách. Tých je však počas podujatia minimum, pretože celé centrum Súľova je organizačným priestorom GARMIN Behu Súľovskými skalami. Tunajšie parkovacie plochy slúžia na zaparkovanie partnerov podujatia, usporiadateľov, dodávateľov služieb a materiálu a pozvaných hostí. Pár voľných miest možno bude v tiesňave pred obcou, ale tiež treba rátať s množstvom turistov, ktorí počas pekných jesenných víkendov navštevujú Súľov. Parkovanie popri ceste na tráve môže pre Vás znamenať veľký problém, pretože celá lokalita Súľova je v 2. stupni ochrany a niektoré lokality popri ceste sú až v 4. stupni ochrany! Ďakujeme za porozumenie.

 

Prezentácia

 

Vstup na prezentáciu je cez hlavný vchod Kultúrneho domu (ďalej KD) v Súľove. Vzhľadom na naplnené účastnícke limity 1050 bežcov na veľkom behu a 300 detí na Detskom behu bude prezentácia už len pre účastníkov zaradených do oboch štartových listín. Predbežné štartové listiny sú zverejnené v prihláškových systémoch: https://prihlasky.cyklotour.sk/zoznam.php a https://prihlasky.cyklotour.sk/deti/zoznam.php Oficiálne štartové listiny budú zverejnené v sobotu 07.10.2023 po ukončení prezentácie. Na prezentáciu môžete prísť v piatok 06.10.2023 v čase 17.00 – 21.00 hod., alebo v sobotu 07.10.2023 v čase 08.00 – 10.50 hod. Prezentácia končí pre každú trasu cca 15 minút pred štartom !

Pri prezentácii Vám so štartovým číslom odovzdáme aj darčeky od partnerov podujatia. Lístky na jedlo a nápoje sú súčasťou štartovného čísla len u veľkého behu. Jeden účastník môže prezentovať viaceré osoby len na ich riziko, ale čísla a čipy mu vydáme, iba ak sú všetky ich údaje v prihláške a platba štartovného v poriadku!

Na Detskom behu budú mať deti štartové čísla pridelené vopred, čo zjednoduší a urýchli prezentáciu. Aj prezentácia Detského behu končí 15 minút pred každým štartom. Symbolické štartovné 1 € sa platí pri prevzatí štartovného čísla, s ktorým dostanú deti aj štartový balíček. Majte prosím to 1 € pripravené. Deti zo Súľova, Hradnej a Jablonového štartovné neplatia.

 

 

Štart

 

Štart všetkých trás je na ceste medzi Kultúrnym domom a Základnou školou. Štart väčšiny trás je priamo pri oblúku GARMIN, ktorý je zároveň štartovou aj cieľovou bránou. Len trasy Detského behu v kategóriách MD1+M1 štartujú 50 metrov pred cieľom, MD2+M2 štartujú 100 metrov pred cieľom a MD3+M3 majú štart 200 metrov pred cieľom.

 

Časy štartov veľkého behu: 17 km – 10.00 hod.    10,5 km 10.45 hod.   6,7 km – 11.10 hod. Pred štartom sa môžete bezplatne osviežiť v stánku NUTREND. Jednotlivé štarty Detského behu budeme realizovať medzi štartmi veľkých trás cca od 10.05 hod. Začíname kategóriami najstarších detí! Orientačné časy štartov Detského behu:

MD4+MD5 – 10.05 hod.

M4+M5 – 10.15.hod.

MD3 – 10.25 hod.

M3 – 10.30 hod.

MD2 – 10.35 hod.

M2 – 10.50 hod.

MD1 – 10.55 hod.

M1 – 11.00 hod.

Rodičov detí upozorňujeme na dôležitosť sledovania diania v areáli. Je potrebné počúvať výzvy moderátorov a časomeračov. Deti nebudú na štart vyvolávané po jednom, ale pred každým štartom budú avizované len vekové kategórie a či budú bežať dievčatá, alebo chlapci. V minulom roku pri 215 deťoch išlo všetko ako po masle, preto veríme, že sa preteky dajú pri vzájomnej spolupráci zvládnuť aj pri 300 deťoch.

Cieľ

 

Cieľ je na rovnakom mieste ako štart – pod oblúkom GARMIN. Do cieľového koridoru vbiehajú bežci na veľkom behu v rovnakom smere, v akom z neho štartovali. Jedinou výnimkou smeru dobehu do cieľa sú trasy Detského behu MD5, M5, MD4 a M4, ktoré po 400 metrovom okruhu okolo kaštieľa vbehnú do cieľa pod oblúk GARMIN v opačnom smere ako od neho štartovali.

 

Prezliekanie, úschovňa vecí, sprchy

 

Aj v tomto roku sme pre Vás zabezpečili prezliekanie a úschovu osobných vecí v budove Základnej školy v Súľove, ktorá je hneď vedľa štartu. Vstupy sú cez zadné vchody a sú rozdelené pre ženy a mužov. Vedľa školy sú umiestnené aj mobilné WC. Mužské i ženské sprchy sú aj tento rok umiestnené v školskej záhrade hneď pri cieli.

 

Značenie

 

Trasa bude vyznačená bielymi páskami ELEVEN, tabuľkami BEH, maľovaným značením – žltozelené šípky a kontrolovaná našimi traťovými komisármi. Pred a za miestami rozdejlenia, či stretnutia jednotlivých trás budú umiestnené orientačné tabule so šípkami vo farbách trás. Farba podkladu Vášho štartového čísla je rovnaká ako farba Vašej trasy – 17 km, 10,5 km 6,7 km. Treba sa však aj trochu pozerať.

 

 

Občerstvenie

 

Trasa 17 km – 3 občerstvovačky (cca 4,9.km, 10,5.km a 13,1.km)

Trasa 10,5 km – 2 občerstvovačky (cca 3,7.km a 6,4.km)

Trasa 6,7 km – 1 občerstvovačka (cca 4,1.km)

 

V cieli máte zabezpečené stravovanie v budove Základnej školy a sedieť sa bude dať aj pod veľkoplošným stanom v školskej záhrade. Podľa objednávky v prihláške máte mäsové, alebo zeleninové rizoto. Počty porcií sa objednávajú podľa toho, čo ste si uviedli v prihláškovom formulári, preto je potrebné dodržať svoj výber. Ako nápoj si môžete vybrať čapované pivo STAROPRAMEN 11 st., alebo plechovky nealko piva COOL. Pre detských účastníkov veľkého behu bude podávaná čapovaná KOFOLA. Lístky na jedlo a nápoj sú súčasťou štartovného čísla len na veľkom behu !! V prípade záujmu je možné na Poľnohospodárskom družstve v Súľove zakúpiť čerstvé syrové výrobky! Do PD Súľov sa dostanete po asfaltovej ceste, po ktorej pôjdete ku centrálnemu parkovisku.

 

Zdravotnícke zabezpečenie

 

Ľudia, buďte ohľaduplní a neriskujte ! Zdravotníctvo má dosť roboty aj bez tejto akcie. Zdravotný dozor je zabezpečený profíkmi z Horskej záchrannej služby. Na všetkých OS budú sestry a bratia so zdravotnými balíčkami. Prosíme Vás, buďte opatrní, veď ide o zábavu !!! V prípade dažďa môžu byť nebezpečné mokré korene. Trasy sme sa snažili vyčistiť, ale opatrnosti nikdy nie je dosť.

Program v cieli, vyhodnotenie výsledkov a tombola

 

Aj v tomto roku bude v Súľove na GARMIN Behu Súľovskými skalami 6-násobná olympijská medailistka a majsterka svete v biatlone Anastasia Kuzminová. Slávnostný program začne jej autogramiádou v stánku GARMIN o 13.00 hod. Vyhlasovanie výsledkov bude od 14.00 hod. na pódiu vedľa Kultúrneho domu a žrebovanie tomboly bude nasledovať po vyhlásení výsledkov, cca o 14.50 hod. Tombola sa bude tradične žrebovať na základe štartového čísla z veľkého behu len spomedzi tých športovcov, ktorí sa nachádzajú v cieľovom areáli, alebo tých, ktorí zanechali svoje štartové číslo osobe, ktorá túto cenu za nich preberie.

Záverečné upozornenia

 

Za štart účastníka vo veku 17 rokov a mladšieho zodpovedá jeho zákonný zástupca. Účastníci sú povinní dodržiavať pravidlá cestnej premávky a pokyny polície a usporiadateľov. Organizátor neručí za škody účastníkom a sprievodu vzniknuté a nimi spôsobené. Trasy vedú aj cez Národnú prírodnú rezerváciu Súľovské skaly v najvyššom 5. stupni ochrany, v ochrannom pásme rezervácie – 4. stupeň ochrany a celé sú situované v Chránenej krajinnej oblasti Strážovské vrchy, preto buďte prosím ohľaduplní ku prírode a jej obyvateľom. Odpadky vyhadzujte len vo vymedzených zónach na občerstvovačkách. Osud ďalších ročníkov GARMIN Behu Súľovskými skalami je aj vo Vašich rukách. Ďakujeme Vám za dodržiavanie týchto pravidiel, duchu fair play a želáme Vám príjemný športový zážitok.

 

Ostávame s pozdravom a tešíme sa na stretnutie s Vami v Súľove.

SCK CYKLO TOUR Súľov – Hradná, ARAVIS s.r.o. a obec Súľov – Hradná